Україна продовжуватиме купувати вугілля за кордоном

Неділя, 25 січня 2015, 10:00

Україна і надалі закуповуватиме вугілля за кордоном.

Про це повідомив у Житомирі заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександр Светелік, пише "УНІАН".

"Нас лають за імпорт, який ми оформили з Російською Федерацією. А немає у нас виходу - працюють обидві ( енергетичні) системи (російська і українська) разом. Якби ми адаптувалися до Європи, тоді можна було б бути відрізаними в енергетичному плані від Росії ", - сказав чиновник.

За його словами, наразі через події на сході України енергетична система нашої держави продовжує зазнавати великих втрат.

Реклама:

"У нас величезні втрати вугільних можливостей, будемо закуповувати імпорт. Закуповуємо відкрито, де тільки можна - пропозиції розглядаються усі. Вугілля купуємо (за кордоном), і це ми будемо обов'язково робити", - зазначив заступник міністра.

Він також наголосив, що ситуація з енергозабезпеченням на сході України зараз залишається вкрай важкою.

"У нас дуже важка зараз ситуація (з енергозабезпеченням) на сходні Україні. Ситуацію неможливо передбачити. Ми втратили шляху вивозу вугілля з території Донеччини, основний постачальник вугілля у нас - Донбас, і сьогодні ми його практично втратили", - сказав він.

Водночас Светелік зауважив, що вжиті урядом у грудні минулого року заходи із заощадження електроенергії дозволили зберегти дієвість енергетичної системи України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!