Демчишин заговорив про скорочення імпорту електроенергії з РФ

П'ятниця, 23 січня 2015, 15:10

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин допускає скорочення імпорту електричної енергії з Росії в разі стабілізації енергобалансу України.

Про це він повідомив на засіданні Ради оптового ринку електроенергії, пишуть "Українські новини".

"Я з повною відповідальністю заявляю, це рішення (імпорт електроенергії з Росії) тимчасове. Те, що договір підписаний на рік - це договір, за договором ми можемо передомовитися за графіком щодня. Я не бачу жодної проблеми в тому, що коли буде система самодостатньою і буде достатньо вугілля, ми відмовимося від договору, тобто не те щоб відмовимося, договір нехай буде, а обсяг ми зменшимо", - сказав він.

На думку Демчишина, договір про імпорт електроенергії з Росії є запорукою енергетичної безпеки України, оскільки дозволяє накопичити на складах українських теплоелектростанцій додаткові обсяги вугілля.

Реклама:

Також міністр вважає, що ціна імпортованої російської електроенергії є вигідною для України.

Нагадаємо, раніше Демчишин заявив, що Україна імпортуватиме електроенергію з Росії по 85 копійок за кВт/год, що дешевше електроенергії українських теплових станцій.

Як повідомлялося, 30 грудня міністр енергетики Росії Олександр Новак заявляв про укладення двох угод між Росією та Україною на постачання електричної енергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!