Суд скасував рішення про ліквідацію банку Новинського

П'ятниця, 23 січня 2015, 09:45

Вищий адміністративний суд України задовольнив касаційну скаргу компанії Yernamio Consulting LTD, контрольованої "Смарт-холдингом" народного депутата Вадима Новинського, про скасування рішення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про ліквідацію банку "Форум".

Відповідне рішення було прийнято судом у четвер, 22 січня, передає прес-служба "Смарт-холдингу".

Як наголошується, суд взяв до уваги доводи Yernamio Consulting і задовольнив їх в частині скасування рішення виконавчої дирекції ФГВФО про затвердження плану врегулювання виведення з ринку ПАТ "Банк Форум", відкликання ліцензії та подальшої його ліквідації.

Таким чином, судова інстанція визнала, що рішення ФГВФО про ліквідацію банку було прийнято з порушеннями і є протиправним.

Реклама:

"Смарт-Холдинг продовжує боротьбу за банк і права вкладників незважаючи на те, що "Форум" без будь-яких підстав був виведений з ринку і була розпочата ліквідаційна процедура. При цьому не були розглянуті всі запропоновані варіанти порятунку банківської установи", - йдеться в повідомленні.

Банк "Форум" заснований в 1994 році, на 1 січня 2014 року по розміру загальних активів займав 24-е місце (10.404 млрд. грн) серед 180 українських банків.

Нагадаємо, фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в банк "Форум" з 14 березня, після чого 13 червня Нацбанком було прийнято рішення про ліквідацію банку.

В "Смарті" відзначили, що проблеми банку накопичувалися роками, але посилилися в 2012 році, і багато в чому пов'язані з попереднім власником - Commerzbank, з яким в даний час ведуться судові розгляди.

Новинський звернувся до вкладників і запевнив, що готовий продовжити боротьбу за порятунок банку і, крім уже перерахованих Нацбанку на ці цілі 50 млн доларів, у вересні готовий перерахувати ще 60 млн доларів.

Як повідомлялося, раніше суд заарештував майно співвласника банку "Форум" бізнесмена Вадима Новинського на 4,467 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!