Ціни на нафту зростають після звістки про смерть короля Саудівської Аравії

П'ятниця, 23 січня 2015, 09:10

Ціни на нафту зростають після повідомлення про смерть короля Саудівської Аравії, яка надала невпевненості учасникам ринку.

Про це пише Reuters.

Король Абдулла помер у п'ятницю, і новим правителем став його брат Салман, повідомив королівський двір Саудівської Аравії - найбільшого у світі експортера нафти.

У п'ятницю ф'ючерси на Brent подорожчали на 1,18 долара до 49,70 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,97 долара до 47,28 долара.

Реклама:

"Страх невідомого підтримає ціни на нафту. Король Абдулла був архітектором діючої стратегії, яка передбачає підтримку високого обсягу видобутку й витіснення більш дрібних гравців замість скорочення видобутку", - сказав партнер Again Capital LLC в Нью-Йорку Джон Кілдафф.

Він також додав, що новий король відомий як захисник інтересів Саудівської Аравії, тому ринок очікує, що країна не буде знижувати видобуток.

Зміна правителя Саудівської Аравії, лідера ОПЕК, сталася на тлі найбільших за кілька десятків років змін на світовому ринку нафти: США стали одним з лідерів видобутку, перевищивши 9 мільйонів барелів на добу за рахунок сланцевої нафти, а ціни за останні півроку впали більш ніж удвічі.

Поза тим, на нараді в листопаді ОПЕК під тиском Саудівської Аравії не стала знижувати видобуток, щоб зберегти частку світового ринку.

Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 10,1 мільйона барелів до максимального для цієї пори року обсягу за останні 80 років, повідомило Управління енергетичної інформації в четвер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!