Україна надала запит на механізм розширеного фінансування

Четвер, 22 січня 2015, 11:44

Уряд України надав запит на Механізм розширеного фінансування Extended Fund Facility (EFF) для встановлення довготривалішого партнерства з Міжнародним валютним фондом.

Про це йдеться у повідомленні міністра фінансів Наталії Яресько на сторінці у Facebook.

"Це відбулося одразу після зустрічі між президентом України Петром Порошенком, директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, міністром фінансів України Наталією Яресько та головою Нацбанку України Валерією Гонтаревою", - йдеться у повідомленні.

За словами міністра, механізм EFF надасть довготермінову підтримку протягом наступних чотирьох років, яка дозволить Україні повернутися до економічного зростання, відновити достатній рівень валютних резервів та забезпечити економічну та фінансову стабільність надалі.

Реклама:

"Складовою частиною цього загального плану є консультації Міністерства фінансів з власниками українського суверенного боргу для покращання середньострокової фінансової стабільності", - пояснила Яресько.

За її словами, як тільки буде достягнуто домовленостей з МВФ, українська влада представить кроки подальших консультацій зі своїми кредиторами.

"Ринки очікували цього кроку і повинні схвально його сприйняти, так як це надасть фінансову підтримку, потрібну Україні для швидкого запуску економічного відновлення, і принесе прийнятні результати для всіх зацікавлених сторін. Сьогоднішнє рішення ще раз демонструє міжнародним фінансовим партнерам та кредиторам незмінну відданість українського уряду амбіційній програмі реформ та макро-економічній стабільності," - прокоментувала міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!