Медведєв розповів, чому РФ постачає електроенергію в Україну "за внутрішніми цінами"

Вівторок, 20 січня 2015, 20:06

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв заявив, що Росія постачає електроенергію в Україну "по суті, за російським розцінками", щоб забезпечити енергопостачання Криму.

Про це він сказав на зустрічі з міністром енергетики Росії Олександром Новаком і головою правління "Газпрому" Олексієм Міллером, передає УНІАН.

"Так, я думаю, що це (постачання електроенергії) дійсно одна з форм підтримки у даному випадку української економіки та української енергосистеми. Але це необхідно і для нас, для того щоб забезпечити надійне енергопостачання Кримського федерального округу", - сказав Медведєв.

"Тому таку роботу необхідно продовжити. Причому ще раз звертаю увагу на те, що ми постачаємо туди електроенергію, по суті, за російським розцінками", - додав він.

Реклама:

У свою чергу, Новак зазначив, що наприкінці минулого року були підписані контракти на постачання електроенергії з Росії в Україну, а також з України у Крим.

"Відповідно, ці договори виконуються на сьогоднішній день і з боку Російської Федерації забезпечується за заявками України постачання електроенергії в обсязі до 1,5 тисяч МВт за зниженими цінами", - сказав Новак, зазначивши, що "це теж у тому числі внесок російської сторони на підтримку економіки України".

За словами Новака, ці договори укладено на один рік для того, щоб забезпечити надійне енергопостачання як російських споживачів у "Кримському федеральному окрузі", так і українських партнерів, які сьогодні потребують постачання електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!