"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В контракті на поставку електрики немає "кримського федерального округу" - Демчишин

Вівторок, 20 січня 2015, 16:42

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин запевняє, що в тому договорі, який був підписаний між "Укрінтеренерго" та російською енергетичною компанією "Інтер РАО", Крим не називається "кримським федеральний округом РФ".

Про це він заявив під час прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі.

За його словами, була робоча версія документу, за зразок якого був узятий підписаний між російською компанією і компаніє "ДТЕК" документ щодо постачання електроенергії до Криму.

"І в тому документі, з яким ми працювали, були якісь залишки, але вони "чистилися", і в певній версії були посилання на округ (на Крим як на російський округ, ЕП). Але потім, ще до підписання, це відкоригували, цього посилання в підписаному документі немає. Це просто технічна помилка", - запевнив міністр..

Реклама:

"Я можу вас в цьому завірити. В мене є оригінал договору, і тут такого немає. Було кілька робочих версій. Кінцева версія підписана і вона немає ніяких посилань. Ця версія була надіслана Кабміну, тому це питання вирішене", - додав Демчишин.

Також він прокоментував інформацію з приводу того, що Україна постачає в К рим електроенергію за нижчими цінами, ніж це раніше робила компанія "ДТЕК".

"Був закид того, що ми поставляємо електроенергію в Крим дешевше, ніж її до цього туди поставляли. Насправді, це не так. Хтось взяв і порівняв незрівняне", - заявив чиновник.

"Договір попередній, за яким "ДТЕК" поставляв в Крим електроенергію, був підписаний із податком на додану вартість. На даний момент Крим визнаний вільною економічною зоною, тому будь-які поставки туди відбуваються з "нульовою" ставкою ПДВ. Тому ціна без ПДВ до цього була меншою, ніж зараз – на 5%. Умови покращилися", - наголосив Демчишин.

Як відомо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до Демчишина, щоб той пояснив деякі положення контракту між "Укрінтеренерго" та російською енергетичною компанією "Інтер РАО", які "не відповідають інтересам України".

Як зазначив голова уряду, згідно з документом Україна отримуватиме з Росії електроенергію лише за умови 100% забезпечення за свій рахунок електроенергією окупованого Криму та Донбасу.

Також у контракті, начебто, існує положення про те, що електроенергія постачається "на Кримський федеральний округ РФ".

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: