Іран прогнозує падіння цін на нафту до 25 доларів за барель

Вівторок, 20 січня 2015, 09:37

Іран не очікує, що ОПЕК почне підтримувати ціни на нафту, а його нафтова галузь здатна функціонувати при ціні 25 доларів за барель.

Про це сказав міністр нафтової промисловості Ірану Биджан Занганех, пише Рейтер.

У коментарях, опублікованих на сайті міністерства SHANA, Занганех закликав країни ОПЕК до тіснішої співпраці.

"Іран не планує (позачергова нарада ОПЕК) і проводить консультації з іншими країнами-учасницями ОПЕК з метою запобігти різкому падінню ціни нафти, проте ці консультації поки безрезультатні", - повідомив міністр.

Реклама:

Іран і Венесуела закликали картель скоротити видобуток нафти на нараді в листопаді, щоб зупинити падіння світових цін, але під тиском найбільшого в організації виробника і експортера нафти Саудівської Аравії таке рішення не було прийнято.

Наступна нарада ОПЕК пройде 5 червня.

За словами Занганеха, Іран не планує скорочувати видобуток, і він не зустрічався з колегами із Саудівської Аравії після листопадової наради.

Президент Ірану Хасан Рухані минулого тижня попередив, що від низьких цін на нафту постраждають Саудівська Аравія і Кувейт.

Бюджет Ірану передбачає вартість нафти 72 долари за барель, але країна здатна пережити і більш низькі ціни, сказав Занганех.

"Навіть якщо ціна на нафту впаде до 25 долара за барель, нафтової галузі ніщо не загрожуватиме", - передало його слова інформаційне агентство Fars.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: