Одеська міськрада може взяти під контроль "Одесаобленерго"

П'ятниця, 2 січня 2015, 17:26

Одеська міськрада розглядає можливість отримання контролю над ПАТ "Одесаобленерго".

Про це нс своїй сторінці в Facebook написав мер Одеси Геннадій Труханов.

"Ми провели декілька етапів переговорів з власниками "Одесаобленерго". Основна вимога - збільшення кількості працюючих бригад, забезпечення їх оперативної роботи, а також налагодження інформаційної взаємодії з одеситами та міськими службами", - зазначив він.

За його словами, результатом цих переговорів стало відновлення подачі електроенергії до більшості відключених будинків. Станом на ранок 2 січня в Одесі підключили до електрики понад 50 будинків.

Реклама:

"Сьогодні однією з головних проблем є повне самоусунення "Одесаобленерго" від взаємодії з міською владою та контакту з населенням", - підкреслив Труханов.

Чиновник також додав, що підприємство не надає місту дані про аварії, відключені від електроенергії будинки, не дає заявки на розчищення під'їздів до трансформаторних будок, де це необхідно.

"Найближчим часом буде перевірено виконання підприємством "Одесаобленерго" Мирової угоди між компанією та міськрадою в частині модернізації мереж. У разі невиконання угоди містом будуть зроблені всі можливі правові та політичні кроки для забезпечення управління стратегічно важливим підприємством", - заявив він.

Як відомо, "Одесаобленерго" контролює російський бізнесмен Олександр Бабаков через такі компанії як ТОВ "ВС Енерджі Інтернешнл Україна" і VS Energy International NV.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: