"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрспирт" не сплатив 400 мільйонів гривень податків - Мінагрополітики

Понеділок, 19 січня 2015, 15:29

Мінагрополітики перевірило ДП "Укрспирт" і виявило низку порушень законодавства України та корупційних зловживань.

Про це йдеться у прес-релізі Мінагрополітики.

"Було встановлено, що посадові особи підприємства реалізовували спирт за заниженими цінами, чим завдали збитки державі на загальну суму 9,55 млн гривень", - зазначив за результатами перевірки директор Департаменту правової та законопроектної роботи Мінагрополітики Ігор Чудовський.

"Необґрунтоване завищення цін при закупівлі сировини призвело до невиправданих витрат, а також втраченого доходу у сумі 3,6 млн гривень. Виявлено, що працівникам підприємства незаконно нараховано матеріальну допомогу на загальну суму 198 тисяч гривень, а генеральному директору - 287 тисяч гривень", - додав він.

Реклама:

Встановлено, що неналежне виконання вимог податкового законодавства призвело до несплати у бюджет податкових зобов’язань на суму понад 400 млн гривень.

"Матеріали з виявлення порушень найближчим часом будуть направлені до правоохоронних органів для застосування заходів кримінально-правового характеру, розслідування фактів зловживання службовим становищем посадовими особами підприємства та притягнення винних осіб до відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, податкова міліція Київської області оголосила в розшук екс-гендиректора "Укрспирту" Михайла Лабутіна.

Як відомо, в середині грудня голова Державної фіскальної служби Володимир Хоменко повідомляв, що Лабутіна нібито викрали "невідомі озброєні особи у камуфляжах".

Пізніше у прес-службі "Укрспирту" заявили, що Лабутіна не викрали, а "вивезли у безпечне місце".

Нагадаємо, Гендиректора "Укрспирту" підозрюють у розтраті коштів підприємства на суму 172,5 млн гривень і ухилянні від сплати податку на додану вартість в сумі 28,2 мільйона гривень.

Також наголошувалося, що заходи з припинення руху коштів на банківських рахунках ДП "Укрспирт" не здійснювалися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: