Нацбанк створив Комітет з монетарної політики

Понеділок, 19 січня 2015, 09:28

Національний банк створив Комітет з монетарної політики, який, зокрема, займатиметься питанням переходу до режиму інфляційного таргетування.

Про це йдеться в матеріалі на ZN.UA.

Як зазначає видання, створення комітету відбулося в рамках структурної трансформації регулятора з метою підвищення інституційної спроможності НБУ і переходу до режиму інфляційного таргетування, що визначено основним стратегічним завданням Нацбанку в області грошово-кредитної політики.

Діяльність комітету з монетарної політики зосереджуватиметься на визначенні параметрів грошово-кредитних інструментів для досягненням цілей монетарної політики Національного банку.

Реклама:

"Зокрема, комітет з монетарної політики на підставі розгляду стану фінринків, макроекономічних показників і результатів прогнозних сценаріїв розроблятиме пропозиції щодо встановлення і зміни облікової ставки та інших процентних ставок Нацбанку, параметрів проведення активних і пасивних операцій з регулювання ліквідності банківської системи, визначення та здійснення валютно-курсової політики, розміру та порядку формування обов'язкових резервів для банків, координації грошово-кредитної і фіскальної політик", - йдеться в статті.

Раніше, на першому засіданні, яке відбулося 25 грудня 2014, комітет розглянув і погодив прогноз реального сектора економіки, платіжного балансу та монетарних показників, операційні орієнтири грошово-кредитної політики на 2015 рік і визначив основні риси нової операційної структури процентної політики НБУ.

Очолювати КМП буде голова НБУ. До складу Комітету увійшли також ключові фахівці за напрямками - формулювання і реалізація монетарної політики, макроекономічне прогнозування, фінансова стабільність і пруденційний нагляд.

У 2015 році засідання Комітету відбуватимуться щомісяця за заздалегідь оголошеним розкладом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!