Moody's знизило кредитний рейтинг Росії

Субота, 17 січня 2015, 12:47

Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинг російських державних облігацій до рівня "Baa3".

Про це повідомляється в прес-релізі агентства, передає "Інтерфакс".

"Ваа3" - остання сходинка в лінійці інвестиційних рейтингів. За цією сходинкою йдуть "сміттєві" рейтинги. Агентство також помістило рейтинг російських цінних паперів на перегляд з можливістю подальшого зниження.

У повідомленні Moody's наголошується, що аналітики агентства очікують збереження профіциту поточного рахунку РФ у зв'язку зі скороченням імпорту і триваючим відтоком капіталу.

Реклама:

Тим не менш, необхідність погашати борги держави, банків і компаній буде скорочувати золотовалютні резерви ЦБ, зазначає Moody's.

Ще два великих рейтингових агентства - Fitch Ratings і Standard & Poor's раніше також знизили кредитні рейтинги Росії до останньої інвестиційної щаблі.

Провідні агентства також знизили кредитні рейтинги найбільших російських компаній і банків. 16 січня Fitch Ratings знизило рейтинги 30 фінансових організацій РФ, в тому числі таких великих банків, як "Сбербанк", "Газпромбанк", "Зовнішекономбанк" і "Россельхозбанк".

Російська економіка знаходиться на межі рецесії на тлі обвалу нафтових котирувань на 50% за останні шість місяців. У зв'язку зі спадом цін на нафту і також санкціями, які не дозволяють компаніям рефінансувати борги, рубль подешевшав до найбільших валют на 47%.

Банк Росії підвищив ключову ставку до 17% і був змушений витратити торік на валютні інтервенції близько 88 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!