"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Чистий відтік капіталу з РФ зріс в 2,5 разу

Субота, 17 січня 2015, 09:36

Чисте вивезення капіталу банками та підприємствами з РФ в 2014 році, за оцінкою ЦБ РФ, становило 151,5 млрд доларів, що в 2,5 разу більше, ніж в 2013 році.

Про це повідомляється в інформації, розміщеної на сайті Банку Росії.

У четвертому кварталі 2014 року чисте вивезення капіталу збільшилося в 9,4 рази - до 72,9 млрд доларів порівняно з 7,7 млрд доларів в третьому кварталі. У другому кварталі чисте вивезення капіталу становило 22,4 млрд доларів, у першому кварталі - 48,2 млрд доларів.

Як наголошується в коментарі, поширеному прес-службою ЦБ РФ, Банк Росії вперше в четвертому кварталі 2014 року використовував механізм надання валютної ліквідності банкам на поворотній основі, таким чином, 19,8 млрд доларів відтоку капіталу носять тимчасовий характер.

Реклама:

Істотним фактором збільшення чистого вивезення капіталу приватним сектором в 2014 році поряд з нарощуванням іноземних активів стали виплати за зовнішнім боргом компаній і банків в умовах звуження можливостей для рефінансування боргу через санкції.

У 2015 році очікується скорочення обсягу виплат за зовнішнім боргом, що повинно позитивно позначитися на показниках відтоку капіталу, відзначає ЦБ.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!