Міжнародні резерви України впали до 7,5 мільярда

Понеділок, 12 січня 2015, 15:04

За попередніми даними станом на 1 січня 2015 року обсяг міжнародних резервів України становив 7,533 мільярда доларів в еквіваленті.

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

Як зазначається, їх динаміка в грудні минулого року була насамперед обумовлена необхідністю підтримки платежів НАК "Нафтогаз України" за імпортований природний газ.

"Так було здійснене останнє перерахування зарезервованих у Національному банку  коштів на користь ВАТ "Газпром" за імпортований у листопаді-грудні 2013 року природний газ (1,65 млрд доларів у грудні)", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Крім того, на рівень міжнародних резервів вплинули інтервенції Національного банку з продажу іноземної валюти на суму 831 млн доларів, переважна частина яких також була спрямована на підтримку платежів НАК "Нафтогаз України".

"У грудні 2014 року своєчасно та в повному обсязі було здійснено платежі уряду та Національного банку з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті (738 млн доларів в еквіваленті), у тому числі Міжнародному валютному фонду", - повідомляє регулятор.

"Обсяг надходжень валютних коштів на користь уряду України становив 767 млн доларів в еквіваленті: від Єврокомісії (617 млн доларів в еквіваленті), Міжнародного банку реконструкції та розвитку (20 млн доларів), а також від розміщення ОВДП, номінованих в іноземній валюті (130 млн доларів)", - йдеться у повідомленні НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: