"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Австрійська група Raiffeisen може скоротити бізнес в Росії - ЗМІ

Понеділок, 12 січня 2015, 11:13

Raiffeisen Bank International може скоротити бізнес в Росії і країнах Східної Європи через високі ризики і занадто низькі прибутки.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на Bloomberg.

Банк переглядає всі ринки і всі бізнес-сегменти, рішення буде прийнято в першій половині 2015 року, заявив голова правління RBI Карл Севальда в інтерв'ю корпоративній газеті Raiffeisen-Zeitung.

"Там, де ми не зможемо отримати задовільний фінансовий результат і де не буде поліпшень, ми скоротимо наш бізнес або зовсім підемо з ринку".

Реклама:

Раніше RBI оцінювала можливі втрати через кризу в Україні і в Росії в 2014 році більш ніж в 500 млн євро. А 5 січня RBI повідомила акціонерів, що може списати гудвіл російської "дочки" на 148 млн євро.

"Зміна економічного середовища може призвести до погіршення майбутніх результатів банку в Росії і переоцінці гудвілу", - йшлося в повідомленні групи.

Списання гудвілу - це бухгалтерська процедура, пояснює голова правління Райффайзенбанку Сергій Монин.

"У 2006 році ми об'єдналися з Імпексбанком, гудвіл, що залишився на сьогоднішній день - це 148 млн євро, а коли очікується зниження майбутніх грошових потоків, то гудвіл списується".

За підсумками 2014 RBI очікує, що чистий прибуток російської "дочки" становитиме близько 300 млн євро.

За дев'ять місяців 2014 вона становила 289 млн євро, що на 24,3% менше результату минулого року, випливає зі звітності за МСФЗ. Якби не цей прибуток, група була б збитковою.

Консолідований прибуток RBI за три квартали 2014 - 259 млн євро, що на 44% менше, ніж торік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: