Фонд гарантування розпочав процедуру ліквідації банку "Золоті ворота"

Вівторок, 9 грудня 2014, 20:35

Фонд гарантування вкладів оголосив про призначення уповноваженої особи фонду на ліквідацію та початок процедури ліквідації АТ "Банк Золоті ворота".

Про це повідомляється на сайті ФГВ.

"Відповідно до постанови Правління Національного банку України від 04.12.2014 № 781 виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення від "Про початок процедури ліквідації АТ "Банк Золоті ворота" та призначення уповноваженої особи Фонду на ліквідацію банку", - йдеться у повідомленні.

В установі повідомляють, що уповноваженою особою Фонду на ліквідацію банку призначено "провідного професіонала" з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу запровадження процедури тимчасової адміністрації та ліквідації департаменту врегулювання неплатоспроможності банків Єрмака Валерія Олександровича.

Реклама:

Уповноваженого призначено строком на 1 рік – з 05.12.2014 по 04.12.2015 включно.

Вимоги кредиторів приймаються протягом 30 днів з дня опублікування в газеті "Голос України" оголошення про відкликання банківської ліцензії, ліквідацію банку та призначення уповноваженої особи Фонду на ліквідацію банку за адресою: проспект Леніна, 36, м. Харків, 61166.

"Задоволення вимог кредиторів здійснюватиметься за рахунок коштів, одержаних в результаті ліквідації та реалізації майна банку, в черговості, що передбачена частиною першою статті 52 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", - зазначається в повідомленні.

Як відомо, НБУ прийняв рішення віднести банк до категорії неплатоспроможних та запровадити тимчасову адміністрацію з 04 серпня по 04 листопада 2014 року.

Нагадаємо, раніше Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявив, що знайшов інвестора для банку "Золоті ворота".

Найбільшими акціонерами банку на 1 січня 2014 року були ПАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" (24,991%), Яків Кузнєцов (19,1502%), Вадим Вишневський (12,1852%), Євген Черняк (10,0654%).

Як повідомлялося,  в листопаді 2014 року член наглядової ради ПАТ Вадим Вишневський наклав на себе руки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: