Оголошено конкурс з продажу трьох ліцензій на 3G-зв'язок

Вівторок, 9 грудня 2014, 11:04

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації в Україні, на засіданні у вівторок оголосила конкурс на отримання ліцензій на здійснення мобільного зв'язку в стандарті UMTS.

Заявки на участь у тендері комісія прийматиме з 15 грудня до 15 січня, а підсумки заплановано підбити 16 лютого.

На конкурс виставлено три лоти по 30 МГЦ в кожному регіоні, стартова ціна однієї ліцензії становитиме 2,7 млрд гривень. Ліцензії видаються терміном на 15 років.

Як повідомлялося, 1 грудня уряд оприлюднив розпорядження Кабінету міністрів №1181 від 5 листопада "Про погодження умов тендера на отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України для впровадження радіотехнології "Цифровий стільниковий радіозв'язок ІМТ-2000" у смугах радіочастот 1920-1935/2110-2125, 1950-1965/2140-2155, 1965-1980/2155-2170 Мгц".

Реклама:

Переможці тендера мають забезпечити показники якості послуг мобільного зв'язку, затверджених НКРЗІ, з використанням радіотехнології UMTS на території всіх обласних центрів України протягом 18 місяців з моменту отримання ліцензії, і протягом двох-шести років на територіях усіх населених пунктів з населенням понад 10 тисяч осіб.

Крім того, згідно з умовами конкурсу приводом для відмови в реєстрації і розгляду тендерною комісією пропозицій заявника може бути застосування до нього санкцій згідно із законом "Про санкції". А за умови, якщо ліцензію вже видано заявнику, який згодом потрапить під дію закону, така ліцензія буде анульована.

Вартість конверсії, що здійснюватися за рахунок операторів, становитиме 1,6 млрд гривень, при цьому передбачається, що вона може змінюватися залежно від інфляції. Перший етап проведення конверсії триватиме 23 місяці, другий етап триватиме 18 місяців, третій - 17 місяців. Оплата конверсії відбуватиметься пропорційно кількості лотів у рівних пропорціях і на рівних умовах.

Питання про впровадження технологій зв'язку третього покоління є найбільш актуальним на українському ринку мобільного зв'язку вже понад п'ять років. Влада України вдавалася до спроб провести тендер на отримання ліцензій 3G у 2009 році, однак ініціатива не мала успіху.

Тоді заявки на участь у конкурсі подавали "Київстар", "МТС-Україна" і "Астеліт". Наразі єдиною ліцензією на UMTS володіє "дочка" найбільшого оператора "Укртелеком" - ТОВ "ТриМоб" (входить до холдингу СКМ бізнесмена Ріната Ахметова).

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: