"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта з червня подешевшала вже на 40%

Вівторок, 9 грудня 2014, 09:23

Ціни на нафту Brent впали до п'ятирічного мінімуму нижче 66 доларів за барель після 4-відсоткового падіння в понеділок.

Про це повідомляє Reuters.

На 8.25 МСК ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,75 долара до 65,44 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,51 долара до 62,54 долара, раніше також опустившись до п'ятирічного мінімуму.

Нафта подешевшала на 40% з червня, але незважаючи на це, ОПЕК в листопаді не зробила жодних дій для підтримки ринку, а найбільший експортер картелю Саудівська Аравія знизила ціни на січневі партії для США та Азії.

Реклама:

На думку генерального директора національної нафтової компанії Кувейту, світові ціни триматимуться близько 65 доларів за барель протягом шести-семи місяців.

Низькі ціни поки не мають помітного впливу на видобуток сланцевої нафти в США: число бурових установок залишається досить високим, а згідно з опублікованим в понеділок прогнозом, видобуток на трьох найбільших родовищах сланцевої нафти в січні продовжить зростати більш ніж на 100 тисяч барелів на добу.

Однак багато компаній починають скорочувати інвестиційні плани на майбутній рік. Наприклад, Conoco повідомила, що знизить витрати на 20%, або 3 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: