У Кабміні запевняють, що скоро відмовляться від віяльних відключень

Понеділок, 8 грудня 2014, 20:12

Рішення про імпорт електроенергії дозволить уникнути віялових відключень в Україні, які відбуваються від початку грудня через дефіцит вугілля на складах теплоелектростанцій.

Про це журналістам повідомив віце-прем'єр-міністр - голова Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко, передає УНІАН.

"Ми вважаємо, що сьогодні-завтра буде підписано постанову уряду, згідно з якою ми зможемо імпортувати електроенергію... Я думаю, якщо ми зараз відкриємо імпорт, то питання віялових відключень стояти не буде", - сказав Зубко.

Причому він зазначив, що мова йде про імпорт електроенергії з різних країн.

Реклама:

"Цей імпорт стосується не лише Російської Федерації, а й тих країн, які можуть сьогодні надати електроенергію Україні - це і Молдова, й інші країни", - уточнив він.

Також Зубко зазначив, що дефіцит електроенергії в Україні був штучно спровокований конфліктом на Донбасі, через що виник дефіцит палива на складах українських ТЕС.

Як повідомлялося, диспетчер об'єднаної енергосистеми України НЕК "Укренерго" сьогодні, 8 грудня, з 10:13 застосував аварійні відключення електроенергії на 3,119 ГВт, які відповідають дисбалансу потужності в ОЕС України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!