"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Інформація ГПУ щодо ціни вугілля з ПАР в 134 долари є некоректною - Steel Mont Trading

Понеділок, 8 грудня 2014, 17:30

Компанія Steel Mont Trading Ltd заявляє, що оприлюднена Генеральною прокуратурою інформація про те, що вугілля з Південно-Африканської Республіки закуповувалося компанією "Укрінтеренерго" за ціною 134 долари за тонну, є некоректною.

Про це йдеться в прес-релізі англійської компанії.

"Ціна вугілля вказана в технічних вимогах № 1 і № 2 до Контракту і ніколи не змінювалася", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає компанія, послуги транспортування вугілля безпосередньо до електростанцій були прописані у відповідних поправках до Контракту. Зокрема, як повідомляється, транспортно-експедиторські послуги на території України надавалися експедиторською компанією MTA Service - Україна.

Реклама:

В повідомленні також зазначається, що витрати на перевалку в портах України становили приблизно 9,5 долара за метричну тонну вугілля (включаючи 20% ПДВ). Витрати на транспортування вугілля до електростанцій становили 10-11 доларів за метричну тонну вугілля (20% ПДВ).

"Поправки до Контакту, передбачають ціну в діапазоні від 107 до 110 доларів за тонну вугілля, поставленого на Трипільську та Зміївську теплові електростанції", - повідомляє прес-служба компанії.

Як зазначається, компанія MTA Service додатково платила 20-21 долар за метричну тонну вугілля, (включаючи 20% ПДВ) українським портам і "Укрзалізниці" за надані послуги.

"Це означає, що будь-яка додаткова вартість вище основної ціни відповідно до Контракту оплачена без будь-якого прибутку для SMT", - йдеться в прес-релізі.

"Враховуючи факти вказані вище, "ціна" 134 долари за метричну тонну, поширена українськими ЗМІ, є некоректною", - підкреслюють в компанії.

Як повідомлялося, 19 серпня був підписаний контракт на постачання південноафриканського вугілля між держкомпанією "Укрінтеренерго" і англійською Steel Mont Trading.

Як відомо, раніше Генпрокурор Віталій Ярема заявив, що у ГПУ є докази, що вугілля з ПАР неякісне і не відповідає стандартам, які використовуються на Зміївський, Трипільської та Старобешівської ТЕС, які знаходяться в структурі "Центренерго".

За словами Віталія Яреми, тому директору "Укрінтеренерго" обрали запобіжний захід - доставку до суду.

Раніше прес-служба ГПУ повідомляла, що в результаті неодноразового підписання додаткових специфікацій до контракту, фактична вартість придбаного вугілля зросла з початкових 86 доларів за метричну тонну до 134 доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: