НБУ дав банку Бахматюка 3 мільярди рефінансування - ЗМІ

Субота, 6 грудня 2014, 12:57

Банк "Фінансова ініціатива" отримав велику суму на рефінансування. Це відбулося начебто за сприяння Петра Порошенка.

Про це пише Юрій Сколотяний у своїй статті для ZN.UA.

Як пише автор, ще на початку вересня Порошенко начебто надав НБУ вказівку видати більше 3 мільярдів банку "Фінансова ініціатива", який належить власнику агрохолдинга UkrLandFarming Олегу Бахматюку.

Як відомо, нещодавно ще один його банк - VAB Банк - НБУ визнав неплатоспроможним.

Реклама:

"Інформація про 3 млрд підтвердилася, коли при ознайомленні з даними банківської звітності на сайті НБУ виявилося, що зобов'язання за статтею "кошти банків" установи під вивіскою "Фінансова ініціатива" в третьому кварталі зросли на більш ніж 3 млрд грн", - йдеться в статті.

ZN.UA звернулося до НБУ за роз'ясненнями, однак всі звернення, запити та нагадування залишилися поки без відповіді. Також ніякої відповіді не послідувало і з "Фінансовою ініціативи".

Однак, дані про заборгованість банків перед НБУ, які опубліковані в статті Сколотяного, свідчать, що джерелом отримання грошей "Фінініціатівою" був, виходить, таки Національний банк.

"Причому його чиновників не збентежило, що загальна сума заборгованості при цьому становила понад 9 млрд грн (четвертий показник по системі), в 1,67 разу перевищивши обсяги залучених установою клієнтських коштів", - відзначає автор статті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!