Бізнес-омбудсменом в Україні може стати іноземець - Пятницький

Четвер, 4 грудня 2014, 09:04

Бізнес-омбудсменом може бути призначений не тільки громадянин України, а й іноземець.

Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Валерій Пятницький, пише "Інтерфакс-Україна".

"З положення (постанови) була прибрана норма про національність, тобто це може бути і українець, і іноземець", - сказав він журналістам у середу в Києві.

Як повідомлялося, уряд України та ЄБРР 12 травня 2014 підписали меморандум про взаєморозуміння для української антикорупційної ініціативи, що передбачає створення інституту бізнес-омбудсмена.

Реклама:

Глава представництва ЄБРР в Україні Шевки Аджунер в кінці листопада повідомив про рішення виділяти щорічно 1,5 млн євро для фінансування офісу омбудсмена.

3 грудня ввечері на сайті Кабміну було оприлюднено постанову №691 від 26 листопада, згідно з якою уряд України вирішив створити раду бізнес-омбудсмена як свій постійно діючий консультативно-дорадчий орган.

Як говориться у затвердженому цим документом положенні про раду бізнес-омбудсмена, його основним завданням є розгляд скарг бізнесу на дію чиновників, вироблення рекомендацій владі у сфері підприємництва, а також підготовка меморандуму пропозицій до законопроекту про створення установи бізнес-омбудсмена.

Згідно з положенням, до складу ради входять сам бізнес-омбудсмен, два його заступники та працівники секретаріату, при тому бізнес-омбудсменом може бути й іноземець.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: