Рада заборонила відбирати майно за прострочені валютні кредити

Неділя, 28 грудня 2014, 11:00

Верховна рада прийняла в другому читаннні та в цілому проект закону "Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті", що забороняє забирати житло в позичальників за прострочені валютні кредити.

За законопроект №1610 проголосували 290 народних депутатів, при необхідних 226.

Законопроектом пропонується заборонити: стягувати у безспірному порядку на підставі виконавчого напису нотаріусу нерухоме житлове майно, що відповідає критеріям, визначеним у цьому Законі; примусове виселення мешканців такого житлового майна у будь-якому порядку.

Також пропонується заборонити стягувати у безспірному порядку на підставі виконавчого напису нотаріусу інше майно, яке відповідно до законодавства або кредитного договору підлягає стягненню з позичальника, зазначеного у цьому Законі, при недостатності коштів, одержаних стягувачем від реалізації предмета застави.

Реклама:

Нагадаємо, 25 грудня Рада прийняла за основу проект закону "Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті", що забороняє забирати житло в позичальників за прострочені валютні кредити.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!