У Криму заарештували активи банку Коломойського на 665 мільйонів рублів

П'ятниця, 26 грудня 2014, 19:05

Федеральна служба судових приставів заарештувала в Криму грошові активи українського "ПриватБанку" на суму більше 665 млн рублів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"У ході роботи по виконавчому провадженню в період з 24 листопада по 5 грудня судовими приставами виявлені готівкові грошові кошти, що належать "ПриватБанку", в сумі 191,8 млн гривень, що згідно з курсом валют ЦБ РФ відповідає 665,68 млн російських рублів. Все грошові кошти заарештовані", - йдеться в повідомленні.

Управління з виконання особливо важливих виконавчих проваджень ФССП продовжує арешт рухомого і нерухомого майна, що належить "ПриватБанку" яке знаходиться на території Криму.

Реклама:

Крім того, дії відомства поширюються на права, що випливають з договорів, стороною в яких є "ПриватБанк", в тому числі на права вимоги за кредитами і іншим угодам, які знаходяться на території Криму.

"Дії здійснюються на підставі виконавчого документа, виданого Господарським судом республіки Крим, на користь автономної некомерційної організації (АНКО) "Фонд захисту вкладників", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, у вересні самопроголошена влади Криму націоналізували 87 об'єктів, що належать Коломойському і групі "Приват", співвласником якої він є.

ПриватБанк - найбільший банк України. На середину листопада 2014 найбільшими акціонерами банку були Коломойський і Геннадій Боголюбов (кожен володів по 36,9781%), а також кіпрська Triantal Investments Ltd. (16,2333%).

Як повідомлялося,  в анексованому Росією Криму окупаційна влада веде глобальний перерозподіл майна.

За попередніми оцінками Міністерства юстиції України, в Криму вже налічується близько 4000 підприємств, організацій та установ, чиє майно експропріювали.

Найбільших втрат зазнав український олігарх Ігор Коломойський. Уряд Аксьонова відібрав у нього 65 активів, у тому числі всі відділення ПриватБанку, одного з найбільших банків у Криму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!