Порошенко каже, що поставки вугілля розблоковані

П'ятниця, 26 грудня 2014, 18:18

26 грудня був досягнутий дуже важливий результат по розблокування поставок вугілля в Україну.

Про це заявив президент України Петро Порошенко, повідомляє прес-служба.

"Сьогодні вже пішли перші ешелони, які забезпечать постійну роботу електростанцій. Це - перший крок, який дозволить підвищити якість роботи енергетичної системи", - заявив глава держави за час зустрічі з новопризначеними головами Львівської, Рівненської, Сумської та Полтавської облдержадміністрацій у п'ятницю.

Також, за словами глави держави, сьогодні мають бути забезпечені перетоки електроенергії до України, які дозволять суттєво скоротити ризики віялових відключень у часи пікових навантажень.

Реклама:

Як повідомлялося, Державна енергогенеруюча компанія "Центренерго" веде переговори про відновлення поставок вугілля з Росії та шукає альтернативні джерела вугільної продукції.

До складу "Центренерго" входять Вуглегірська (Донецька область), Трипільська (Київська область) і Зміївська (Харківська).

За даними Економічної правди, на 22 грудня на складах Трипільської ТЕС було лише 2,9 тисячі тонн вугілля та 2,2 тисячі тонн мазуту. Природного газу - 55,1 тисячі куб м.

Критичною є ситуація також і на Зміївській ТЕС, де на складах лише 5,7 тисяч тонн вугілля, 2,7 тисячі тонн мазуту та 2,3 тисячі ку б м газу. З 10 енергоблоків працює лише один. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: