У Путіна визнали, що інфляція по ряду продуктів може перевищити 20%

П'ятниця, 26 грудня 2014, 09:30

Зростання цін на продукти в Росії в 2015 році може перевищити 10%. При цьому окремі товари можуть подорожчати більш ніж на 20%.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Росія 24" заявив віце-прем'єр уряду Росії Аркадій Дворкович, передає Lenta.ru.

"10 відсотків - це наш базовий прогноз сьогодні. Неприємний двозначне зростання цін, це багато", - заявив чиновник. Він зазначив, що уряд контролюватиме ситуацію на споживчому ринку у відношенні необґрунтованого завищення цін.

Раніше 25 грудня глава Мінпромторгу Денис Мантуров заявив, що російська влада готова заморозити ціни у разі потреби.

Реклама:

"Якщо товаровиробники та товаропровідні мережі будуть порушувати той сприятливий режим, який сьогодні сформований, ми володіємо досить сильними інструментами впливу за рахунок законодавчих заходів щодо заморожування цін на продукцію", - сказав міністр.

За даними на 24 грудня, інфляція в Росії досягла 10,4%. За тиждень цукор подорожчав на 7,5%, яйця - на 3,5%, яловичина - на 1,5%, макарони і чай - на 2%, гречка - на 3,4%.

Крім того, на 11% зросли ціни на капусту. Помідори додали у вартості 7,8%, огірки - 7,4%. При цьому бензин подешевшав на 0,5%.

Раніше стало відомо, що вартість мінімального набору продуктів, необхідного для приготування салату олів'є, виросла до 250 рублів. У 2013 році цей ж кошик продуктів коштував 184 рублі. Таким чином, індекс "Олів'є" підвищився відразу на 35%.

Згідно з оновленим прогнозом Мінекономрозвитку, інфляція за підсумками року має становити 9%. На думку помічника президента Росії Андрія Білоусова, ціни зростуть на 10%. У 2013 році інфляція становила 6,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!