"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін пропонує ввести додатковий імпортний збір 5% і 10%

Середа, 24 грудня 2014, 16:11

Кабінет міністрів пропонує з 1 січня 2015 року ввести додатковий імпортний збір 5% і 10%.

Про це йдеться у законопроекті №1562, зареєстрованому в парламенті.

Проектом Закону передбачається запровадження, тимчасово, строком на 12 місяців, починаючи з 1 січня 2015 року, додаткового імпортного збору як особливого виду мита у розумінні Митного кодексу.

"Додатковий імпортний збір справлятиметься з товарів, які ввозяться на митну територію України у митному режимі імпорту, незалежно від країни їх походження за ставками: 10% для товарів, що класифікуються у 1-24 товарних групах згідно із УКТЗЕД; 5% для товарів, що класифікуються у 25-97 товарних групах згідно із УКТЗЕД; 10% для товарів, що підлягають оподаткуванню ввізним митом відповідно до статті 374 Митного кодексу", - йдеться у пояснювальній записці.

Реклама:

Додатковий імпортний збір не справлятиметься при ввезенні життєво необхідних товарів, а саме: природний газ, вугілля енергетичне, паливо для АЕС, нафта, нафтопродукти, банкноти та банківські метали, гуманітарна допомога, товари, що звільняються від сплати ввізного мита відповідно до міждержавних домовленостей, крім вільної торгівлі.

"Нарахування додаткового імпортного збору здійснюватиметься незалежно від нарахування інших податків і зборів, які справляються під час ввезення на митну територію України товарів", - йдеться у документі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: