Кабмін пропонує стягувати податок з розкішних авто

Вівторок, 23 грудня 2014, 14:34

Кабмін пропонує Раді в 2015 році ввести податок у розмірі 25 тисяч грн на рік на розкішні автомобілі (з дизельним двигуном понад 2,5 тис. куб. см і з бензиновим двигуном об'ємом понад 3 тис. куб. см і вік яких не перевищує п'яти років).

Відповідні поправки уряд пропонує внести до Податкового кодексу, проект якого внесений до парламенту у вівторок.

Крім того, проект Податкового кодексу з метою компенсації скасування збору за першу реєстрацію транспортних засобів пропонує підвищити ставки акцизного збору на авто, а також включити в перелік підакцизних товарів вантажні автомобілі й автобуси.

Окрім цього, акцизний податок знову пропонується стягувати з легкових автомобілів, які були ввезені як комерційні (тобто не оподатковувані акцизом), і потім переобладнані в легкові.

Зокрема, пропонується встановити ставки акцизного збору на нові автобуси у розмірі 0,003 евро за 1 куб см двигуна, на уживані - у розмірі 0,007 евро 1 куб см. На автобуси, які експлуатували понад 8 років, ставка збору зростає в 20 разів.

На нові вантажні автомобілі залежно від повної маси ставки акцизного збору пропонується, зокрема, встановити в розмірі від 0,01 євро до 0,016 євро за 1 куб. см двигуна, на уживані - ставки подвоюються, а на авто старше 8 років - збільшуються в 20 разів.

На легкові автомобілі ставу акцизного збору залежно від об'єму двигуна і "віку" збільшується на 0,4% - 8%, мотоцикли (зокрема мопеди) - на 0,7% - 3,3%.

Проект документа також пропонує ввести акцизний збір на автомобілі з електродвигуном у розмірі 109,129 євро за один транспортний засіб.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!