Рада може скасувати ПДВ-рахунки на поточному тижні - "Самопоміч"

Понеділок, 22 грудня 2014, 14:31

Верховна рада може включити до порядку і приступити до розгляду законопроекту щодо скасування норми закону, яким вводиться електронне адміністрування податку на додану вартість з 1 січня 2015 року, вже на поточному тижні.

Про це сказав народний депутат від фракції "Самопоміч" Андрій Журжий в ході "круглого столу" в понеділок у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Комітет розглянув це питання щодо скасування ПДВ-рахунків і, я думаю, що це питання буде винесено на розгляд парламенту на поточному тижні. Це питання є частиною коаліційної угоди, і закон повинен бути прийнятий", - Журжий.

Як повідомлялося, закон про електронний адмініструванні ПДВ був прийнятий в кінці липня цього року і набуває чинності з 1 січня 2015 року.

Реклама:

Якщо діюча нині система адміністрування ПДВ передбачає перерахування суми податку до держбюджету за підсумками звітного періоду - місяця або кварталу, то нова система зажадає їх негайного перерахування на ПДВ-рахунки, які кожне підприємство повинно буде відкрити в Держказначействі.

З пропозицією відкласти введення електронного адміністрування ПДВ до президента і прем'єра України вже звернулися Європейська бізнес асоціація та Федерація роботодавців України, за оцінками яких, нова система не усуне всіх ПДВ-проблем, але призведе до великих фінансових втрат підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: