Влада США вимагає від ВР до 18 мільярдів за аварію в Мексиканській затоці

Субота, 20 грудня 2014, 11:05

Влада США просить суд накласти на британську нафтову компанію ВР штраф у розмірі від 16 млрд до 18 млрд доларів за розлив нафти в Мексиканській затоці в 2010 році.

Відповідне клопотання представники американського уряду направили до федерального суду Нового Орлеана (штат Луїзіана), де розглядається дана справа, пише ТАСС.

У вересні цього року суддя Карл Барб'є ухвалив, що ВР проявила "грубу недбалість" і на 67% несе провину за інцидент в Мексиканській затоці.

На думку Барб'є, ще 30% відповідальності лежить на швейцарській компанії Transocean, якій належала бурова платформа Deepwater Horizon, і 3% - на американській Halliburton, яка повинна була зацементувати нафтову свердловину.

Реклама:

У клопотанні влади США наголошується, що дії ВР привели до найбільшого в історії країни розливу нафти на шельфі, і тому компанія повинна понести максимальне покарання, передбачене американським законодавством.

Відповідно до федерального закону про чистоту водних ресурсів, ВР може бути оштрафована не більше ніж на 18 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: