Ціни на нафту зростають після рекордних падінь

Вівторок, 2 грудня 2014, 09:19

Світові ціни на нафту відновлюються на очікуваннях інвесторами парламентських виборів у Японії.

Про це свідчать дані торгів, пишуть "РИА Новости".

Станом на 09.27 за московським часом вартість ф'ючерсів на північноморську суміш нафти марки Brent збільшувалася на 2,81% - до 72,18 долара за барель.

Вартість січневих ф'ючерсів на легку нафту марки WTI росла на 3,48% - до 68,54 долара за барель.

Реклама:

На думку аналітиків, інвестори занадто різко відреагували на рішення країн-членів ОПЕК зберегти квоту на видобуток нафти на рівні 30 млн барелів на день до наступного засідання організації в червні 2015 року.

Однак поступово відновлюючись ціни на нафту можуть надати позитивний вплив на світову економіку.

"Якщо ціни на нафту будуть підтримуватися на цьому рівні, то є ймовірність зменшення інфляції, і, отже, це буде впливати на процентні ставки. Зниження витрат на енергоносії і високі капітальні витрати в наступному році будуть сприяти прибутку", - цитує агентство Bloomberg віце-президента азіатського відділення Auerbach Grayson Ніхіла Бхатнагар.

Нагадаємо, 27 листопада на засіданні у Відні країни-члени ОПЕК вирішили зберегти квоту на видобуток нафти на рівні 30 млн барелів, аргументувавши це бажанням подивитися на реакцію ринків.

Однак інвестори відреагували на рішення організації різкими обваленнями цін на нафту - вартість нафти марки Brent опускалася до мінімуму з жовтня 2009 року в 67,53 долара за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: