"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДТЕК Ахметова придбав річний перетин для експорту електроенергії

П'ятниця, 19 грудня 2014, 20:34

ДТЕК придбав річний перетин для експорту електроенергії в напрямку Угорщини, Молдови та Білорусії загальною потужністю до 950 МВт.

Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

Як наголошується, аукціон 18 грудня 2014 року відбувся на конкурентних засадах, лоти виставлялися з урахуванням обмежень і ситуації в енергетиці України.

ДТЕК придбав право поставок з Бурштинського енергетичного острова протягом 2015 року потужністю 100 Мвт і обмеженнями до "0" МВт в січні, лютому, грудні.

Реклама:

"Компанія також придбала лоти у напрямку Молдови потужністю 350 МВт з обмеженнями поставки до "0" МВт 176 днів у році і Білорусії потужністю 500 МВт з обмеженнями поставки до "0" МВт 96 днів у році. Додаткові вільні потужності будуть розподілятися на місячних аукціонах" , - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з ситуацією в енергетиці України був суттєво знижений обсяг експортної пропускної здатності, виставленої на річний аукціон з 5880 МВт в 2014 році до 2150 МВт в 2015 році.

"На даний момент з урахуванням дефіциту потужності всередині країни розпорядженням Міненерговугілля експорт у Білорусію і Молдову обмежений. Можливість скористатися набутим перетином по цих напрямках в 2015 році з'явиться після стабілізації ситуації. У напрямку Європи на аукціон було виставлено всього 100 МВт при доступній потужності в 650 МВ", - повідомляє прес-служба.

Також наголошується, що Бурштинський енергетичний острів працює синхронно з європейською енергосистемою ENTSO-E і не може забезпечувати потреби інших регіонів України, так як відокремлений від об'єднаної енергосистеми країни.

"Технологічно тільки 2 з 12 енергоблоків Бурштинської ТЕС можуть видавати потужність в єдину енергосистему України, і з серпня ці блоки (№ 8 та №9) працюють в ОЕС України. Експорт забезпечують електростанції, що працюють на вугіллі марки Г, який видобувається в Україні в достатній кількості", - повідомили в компанії.

ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент", акціонером якої є Рінат Ахметов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: