Експортери оголосили про припинення закупівель зерна в Росії

П'ятниця, 19 грудня 2014, 11:34

Члени Нацасоціаціі експортерів сільськогосподарської продукції припинили закупівлі для експорту до стабілізації ситуації на внутрішньому ринку.

Про це йдеться в заяві організації, це рішення пов'язане з тим, що асоціація "розуміє і поділяє занепокоєння уряду Росії", пише Комерсант.

"У сформованих обставинах та враховуючи не залежні від експортерів об'єктивні причини, з яких подальше виконання експортних контрактів не представляється можливим, а також громадянську свідомість і відповідальність, члени асоціації - експортери зерна заявляють про припинення закупівель зерна для експорту до тих пір, поки не стабілізується ситуація із забезпеченням зерном і його цінами на внутрішньому ринку", - йдеться в заяві.

Як відомо, РЖД 18 грудня ввело обмеження навантаження зернових вантажів на експорт на адресу всіх вантажоодержувачів, відповідна телеграма направлена Росжелдору і всім регіональним відділенням РЖД.

Реклама:

У портах не забезпечуються вивантаження і приймання вагонів із зерном, що паралізує рух поїздів, випливає з тексту телеграми.

У монополії не підтвердили, але і не спростували цю інформацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: