У "Київпастрансі" обіцяють погасити зарплатні борги до 29 грудня

Четвер, 18 грудня 2014, 14:13

Усю заборгованість із виплати заробітної плати співробітникам КП "Київпастранс" погасять до 29 грудня.

Про це заявив генеральний директор підприємства Сергій Майзель, повідомляє "Укрінформ".

"Учора ми погасили усю заборгованість за вересень-місяць, сьогодні підписали документи на ще 11 млн. Кожного дня гасимо. До 29 числа ми погасимо всю заборгованість", - сказав він.

За його словами, наразі залишається частково невиплаченою заробітна плата за жовтень та листопад, а загальна сума боргу підприємства перед працівниками складає 80 млн гривень.

Реклама:

Майзель наголосив, що питання погашення заборгованості вирішується на рівні уряду й КМДА.

Він зауважив, що борги в "Київпастрансу" виникли у зв'язку з тим, що 60% пасажирів комунального транспорту столиці становлять пільгові категорії, за перевезення яких з боку Кабміну є заборгованість, а також через економічно необґрунтований рівень самих тарифів.

"На мою думку, це 4 грн. Але це на вчора, бо за вчорашній день на 80 коп. піднялося паливо, тобто на 35 тисяч в день для комунального підприємства збільшилося навантаження", - зазначив Майзель щодо рівня підняття вартості проїзду.

Крім того, він розповів, що Прем'єр-міністр пообіцяв ініціювати внесення змін до чинного законодавства й скоротити кількість осіб, які мають право на безкоштовний пільговий проїзд.

Майзель також підкреслив, що під час переговорів зі страйкарями досягнуто домовленостей, аби сьогодні о 15 годині делегації у складі 10 представників від кожного з колективів структурних підрозділів прибули до центрального офісу "Київпастрансу" для підписання угоди з дирекцією щодо зобов'язання виплатити всю заробітну плату до кінця року.

Водночас він висловив думку, що нинішній страйк працівників підприємства організований ззовні.

"Самі люди - вони беззахисні, добрі, просто їм наболіло, а їх підбурюють зі сторони... Ми бачимо, що люди, які впливають на колектив, вони відходять, з кимось спілкуються телефоном, питають, що робити, як поводитися в даній ситуації. Розуміємо, що вони не контролюють самі ситуацію, вони звідкись ззовні чекають відповіді. Так, половина людей хоче йти, а друга половина їх просто не відпускає", - додав директор "Київпастрансу".

Нагадаємо, київські транспортники продовжують акцію протесту у зв’язку з заборгованістю по зарплаті – 18 грудня на вулиці міста не вийшов жоден із 214 столичних трамваїв. 


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: