Ціни на нафту знову падають

Вівторок, 16 грудня 2014, 09:04

Ціни на нафту знижуються після повідомлення про зниження активності у виробничому секторі Китаю в грудні.

Про це пише Рейтер.

До 8.40 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,36 до 60,70 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,27 до 55,64 долара.

Активність у виробничому секторі Китаю в грудні знизилася вперше за сім місяців, показав попередній індекс PMI, розрахований HSBC і Markit.

Реклама:

"Ринок буде перекуплений, коли ціни впадуть набагато нижче собівартості, яка знижується так само швидко, як ціна, а це означає, що виробники нафти можуть скоротити витрати, при цьому не знижуючи, а, можливо, навіть підвищуючи видобуток", - йдеться у звіті банку Goldman Sachs.

Аналітики відзначають, що на ринок нафти також впливають погіршення стану економіки країн, що розвиваються і зниження курсів їхніх валют.

Банк Росії в понеділок підвищив ключову ставку тижневого репо відразу на 6,5 процентного пункту до 17% річних, намагаючись зупинити обвальне падіння рубля.

"Різке падіння цін майже на всі види сировини і ослаблення валют країн-виробників сировини перешкоджають росту споживання нафти в країнах, що розвиваються-постачальниках сировини в Латинській Америці і на Близькому Сході. Раніше ці регіони не чинили значного впливу на світове споживання нафти, але зараз надають" , - йдеться у звіті Goldman Sachs.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: