"Газпромбанк" вимагає від Фірташа терміново віддати 842,5 мільйона

Понеділок, 15 грудня 2014, 19:49

"Газпромбанк" вимагає від компанії "Остхем Холдинг Лтд" українського бізнесмена Дмитра Фірташа терміново погасити кредит на 842,5 мільйона доларів.

Про це повідомляє прес-служба банку.

"У зв'язку з нездатністю "Остхем Холдинг Лтд" виконати зобов'язання перед ГПБ за кредитним договором на суму 842,5 млн доларів, банк змушений оголосити кредит і нараховані за ним відсотки терміновими до погашення", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у разі непогашення кредиту і нарахованих за ним відсотків 30 грудня 2014 року, як це передбачено кредитною угодою з урахуванням раніше наданої банком згоди на пролонгацію кредиту до кінця 2014 року, діючи відповідно до наявних забезпечувальних договорів, банк пред'явить вимогу про погашення кредиту до поручителів за кредитною угодою - чотирьом заводам з виробництва мінеральних добрив, що входять до Групи "Остхем", і зверне стягнення на надане заводами забезпечення - заставу 5,679 млрд кубометрів газу в ПГС в Україні.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що компанія Ostchem придбала 5 млрд кубометрів газу "Газпрому" для закачування в ПСГ України за рахунок кредиту "Газпромбанку".

Ostchem - керуюча компанія, яка координує стратегію шести підприємств азотної хімії, належать Group DF Дмитра Фірташа: українські концерн "Стирол", "Сєв е родонецьке об'єднання "Азот", черкаський "Азот", "Рівнеазот", а також "Нітроферт" (Естонія), "Таджик Азот".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: