"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Коломойського викачала 10 тисяч тонн ДП з Одеського НПЗ - адвокат Курченка

Понеділок, 15 грудня 2014, 15:44

За останні вихідні з Одеського НПЗ на майданчик "Синтез Ойл", за рішенням Приморського районного суду Одеси, викачано 10,4 тисяч тонн дизельного палива.

Про це заявив адвокат групи компаній "СЄПЕК" (до якої входить НПЗ) Віталій Махінчук на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

"За вихідні дні з Одеського НПЗ на виконання "рішення" Приморського суду було злито на іншу перевалку 10,4 тисяч тонн дизельного палива. Фактично повинні були надійти до бюджету кошти в обсязі близько 70 млн гривень в якості ПДВ та акцизу, після чого можна було б цей бензин продавати. У нас немає ніяких сумнівів, що ніколи ці кошти не будуть сплачені", - сказав він.

Махінчук уточнив, що паливо, яке викачують з Одеського НПЗ, є нерозмитненим, було вироблено з імпортної нафти на замовлення ряду структур з Білорусії, Румунії, Росії та України.

Реклама:

"Викачане паливо, до якого не має відношення ні "СЄПЕК", ні Сергій Курченко... Воно належить тим компаніям, які замовили переробку... Прийде час, коли доведеться відповідати в міжнародних судах перед власниками палива", - сказав він.

За даними адвоката "СЄПЕК", при перекачуванні нафтопродуктів на майданчик "Синтез Ойл" було загублено 940 тонн палива через несправність трубопроводу. На даний момент, на території Одеського НПЗ залишається ще близько 60 тисяч тонн нафтопродуктів.

Як стверджує адвокат заводу Денис Серебренніков, на території підприємства знаходяться озброєні бійці батальйону "Дніпро-1".

На думку адвокатів "СЄПЕК", Курченка та Одеського НПЗ, рішення Приморського районного суду Одеси про передачу палива під реалізацію є неправосудним і свідомо спрямоване на розкрадання нафтопродуктів.

Раніше Серебренніков заявляв, що компанія "Синтез-Ойл" належить групі Приват Ігоря Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: