Ціна на нафту Brent впала до мінімуму 5,5 років

П'ятниця, 12 грудня 2014, 09:17

Ціна нафти Brent впала до мінімуму 5,5 років, втративши 8% з початку тижня, через надмірну пропозицію.

Про це повідомляє Reuters.

Так, ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,09 долара до 63,59 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,45 долара до 59,50 долара. З початку тижня WTI подешевшала майже на 10%.

ОПЕК в середу знизила прогноз споживання нафти, що видобувається її учасниками, в 2015 році з урахуванням слабкого зростання світового попиту і буму видобутку сланцевої нафти в США.

Реклама:

Міністр нафтової промисловості Саудівської Аравії, найбільшого в ОПЕК виробника і експортера нафти, цього тижня підтвердив, що королівство не планує знижувати видобуток.

Між країнами ОПЕК розгорнулася боротьба за частку ринку: Кувейт слідом за Саудівською Аравією знизив ціни на січневі партії для азіатських клієнтів, довівши їх до мінімуму з грудня 2008 року.

На думку аналітиків, Венесуела і Ангола можуть умовити ОПЕК провести позачергову нараду наступного року. Однак аналітики сумніваються, що, навіть якщо нарада відбудеться, Саудівська Аравія погодиться скоротити видобуток.

"Ми вважаємо, що зростання цін у найближчому майбутньому не передбачається", - написав у звіті аналітик Phillip Futures Деніел Анг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: