"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР виділить Україні кредит 200 мільйонів доларів на ГТС

Четвер, 11 грудня 2014, 20:03

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть Україні кредит 200 мільйонів доларів на реконструкцію газотранспортним українським оператором "Укртрансгаз" газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у банку в четвер, рада директорів схвалила цей проект напередодні.

Згідно з матеріалами ЄБРР, кошти підуть на заміну чотирьох ділянок магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород, що потребують капітального ремонту, і модернізацію газокомпресорної станції "Роменська". Виконавцем проекту і одержувачем субкредиту стане "Укртрансгаз".

Інформоване джерело на газовому ринку уточнило, що підписання проекту очікується 15 грудня під час візиту прем'єр-міністра Арсенія Яценюка до Брюсселя.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше кредит в 150 млн євро на цей проект виділив Європейський інвестиційний банк. Відповідну угоду Яценюк і президент ЄІБ Вернер Хойер підписали 1 грудня в Києві.

Кабінет міністрів 22 жовтня своїм розпорядженням №1143-р погодив залучення до 150 млн євро в ЄІБ і до 200 млн доларів у ЄБРР на модернізацію "Уренгой-Помари-Ужгород".

Згідно з документом, ці кошти держава готова видати операторові ГТС "Укртрансгазу" для реалізації проекту у вигляді субкредиту під 2% річних від обраної та невиплаченої суми.

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!