"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Перший заступник голови МВФ відвідає Україну наступного тижня

Четвер, 11 грудня 2014, 18:09

Перший заступник голови ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон приїде до України наступного тижня для зустрічі з представниками влади і оцінки економічної ситуації в Україні.

Про це повідомив на брифінгу у Вашингтоні заступник голови Департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Уїльям Мюррей, передає УНІАН.

"Девід Ліптон має намір відвідати Україну. Найімовірніше, наступного тижня - поки у нас немає точної дати його приїзду. Мені не хотілося б давати попередні оцінки і прогнози результатів його візиту, але він зустрінеться з властями, і вони обговорять економічну ситуацію в країні", - сказав Мюррей.

При цьому він відмовився прокоментувати можливість перегляду програми співпраці між Україною і МВФ і збільшення загального обсягу кредитування економіки нашої країни - у зв'язку з приїздом Ліптона, а також у зв'язку із запланованою на січень 2015 року міжнародною донорською конференцією.

Реклама:

"Ми не коментуватимемо питання виділення додаткових коштів. Зараз місія МВФ працює в Україні, і їх робота не пов'язана з візитом Ліптона. Ми говоримо про те, як фінансуватиметься чинна програма в горизонті наступних 12 місяців. Проте частина фахівців місії в рамках своєї роботи дійсно оцінюють фінансові потреби України, і вони представлять свою оцінку", - сказав Мюррей.

"Ми також не маємо у своєму розпорядженні інформації щодо будь-яких пакетів додаткової фінансової допомоги Україні і не знаємо, які переговори ведуть країни-донори про фінансову допомогу Україні", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!