В банках України проблемні кредити у 2015 році зростуть до 55% - Moody's

Четвер, 11 грудня 2014, 16:05

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service прогнозує зростання проблемних кредитів у банках України у 2015 році до 55% від загального обсягу кредитів від 35% у 2013 році.

Про це йдеться у дослідженні агентства, передає УНІАН.

За оцінками експертів Moody's, масові кредитні реструктуризації можуть призвести до заниження частки проблемних кредитів.

"Ми очікуємо, що загальний обсяг проблемних кредитів збільшиться до приблизно 55% валових кредитів у 2015 році (від 35% у 2013 році), у тому числі на 25% за рахунок реструктуризації та на 30% - за рахунок непрацюючих кредитів", - сказано в дослідженні.

Реклама:

Moody's зазначає, що перспективи рекапіталізації банківської системи за рахунок держави чи приватних акціонерів ще не визначені, тому можливе застосування адміністративних заходів для вирішення цього питання.

Також експерти зазначили, що українські банки зіткнулися з відтоком депозитів на тлі політичної невизначеності, причому Національний банк підтримав ліквідність банків і ввів обмеження на зняття депозитів у валюті.

Раніше повідомлялося, що українські банки зменшили кількість проблемних кредитів за підсумками 2013 року.

Також повідомлялося, що Національний банк у лютому цього року перейшов до гнучкого курсоутворення на валютному ринку, після чого на тлі політичної невизначеності гривня протягом року знецінилася щодо долара майже у 2 рази.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!