"УЗ" купуватиме "терористичний" антрацит за 99 мільйонів у держкомпанії

Четвер, 11 грудня 2014, 12:08

ДП "Укрзалізничпостач" 4 грудня акцептував пропозицію держпідприємства "Вугілля України" на постачання вугілля на суму 98,88 млн гривень. Договір планують укласти до 3 січня 2015 року.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

У держкомпанії планують придбати 46,933 тисячтонн антрациту АМ (13-25), АС (6-13), АКО (25-100) по середній ціні близько 2,1 тисяч гривень (ціни по окремим маркам поки що не опубліковано).

Відомо, що вартість акцептованих пропозицій є у 5% нижчою від тих, що були спершу запропоновані ДП "Вугілля України" і зафіксовані у протоколі торгів.

Реклама:

До того, як ДП "Вугілля України" знизило вартість своїх пропозицій, кандидатом на перемогу по цьому тендеру була фірма БЦ "Аюдар", що раніше не була помічена на поставках вугілля.

Натомість фірма вигравала тендери щодо моніторингу загазованості Києва, отримувала невеликі замовлення на бетон і деревину від Одеської залізниці тощо. "Аюдар" дотично пов’язаний з Русланом Карловим, який у 2010-2011 роках працював в "Укрзалізничпостачі".

4 грудня "Укрзалізничпостач" відхилив пропозиції фірми "Аюдар". Зокрема вказано на невідповідність документів учасника умовам забезпечення пропозиції конкурсних торгів. Також пропозиція "Аюдар" не містила ресурсної довідки виробника чи гарантійного листа про наявність у учасника необхідної кількості вугілля.

1 грудня стало відомо про урядове розпорядження, яким 26 листопада Кабмін звільнив Бориса Остапюка з посади гендиректора "Укрзалізниці". Раніше Остапюк був відсторонений від посади у зв’язку з урядовою перевіркою можливих зловживань і корупції у відомстві.

Нагадаємо, квартирно-експлуатаційні підрозділи Міноборони останніми тижнями купують антрацитові марки вугілля значно дорожче від акцептованої ціни "Вугілля України". Марка АМ на армійських тендерах сягає 3 тисяч гривень, АС - 2,8 тисяч гривень, АКО - 2,5 тисяч гривень за тонну.

Разом з тим відомо, що антрацитові марки вугілля в Україні добуваються виключно на шахтах, що знаходяться на окупованих терористами територіях Донецької і Луганської областей. Також антрацити видобувають у Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!