Moody's прогнозує падіння ВВП України на 8%

Четвер, 11 грудня 2014, 11:41

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service прогнозує падіння економіки України за підсумками 2014 року до 8%, але очікує скорочення падіння у 2015 році до 2%.

Про це йдеться у дослідженні агентства, повідомляє УНІАН.

"Прогноз щодо економіки України - "мінус" 8% у 2014 році і до "мінус" 2%", - сказано в дослідженні Moody's.

Також зазначається, що значні ризики спричиняють політична невизначеність і геополітична напруженість, відсутність структурних реформ, висока залежність від зовнішніх вливань, скорочення золотовалютних резервів і необхідність значної рекапіталізації банків.

Реклама:

Причому в агентстві зазначають, що економічна ситуація в Україні багато в чому буде впливати на розвиток економіки всього регіону, особливості банківської системи.

Як повідомлялося, за прогнозами уряду, падіння економіки за підсумками року складе 7%.

Згідно з останніми прогнозами міжнародних фінансових організацій, падіння ВВП України у 2014 році становитиме 8% за оцінками Світового банку, 9% - за оцінками Європейського банку реконструкції та розвитку, 6,5% - за оцінками Міжнародного валютного фонду.

Падіння валового внутрішнього продукту України у третьому кварталі 2014 року порівняно із третім кварталом 2013 року становить 5,3%, тоді як, згідно з оперативними даними Держстату, оприлюдненими наприкінці жовтня, падіння ВВП становило 5,1%.

Міністерство фінансів прогнозує падіння ВВП України у 2015 році на 4,5% за інфляції 13,4%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!