"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Окупанти Криму хочуть узаконити націоналізацію майна України

Четвер, 11 грудня 2014, 11:32

Самопроголошена "Державна рада" Республіки Крим прийняла у першому читанні законопроект, що закріплює на законодавчому рівні питання переходу майна України у власність Республіки Крим.

Про це пишуть "Новини Криму".

За словами авторів документа, чинне в Росії цивільне законодавство не містить положень, що регламентують припинення права власності третьої держави на майно у зв'язку з включенням частині території такої держави до складу РФ.

"Таким чином, законопроект передбачає надання раніше прийнятим рішенням про звернення майна у власність Республіки Крим юридичної сили законодавчих актів РК", - йдеться в пояснювальній записці.

Реклама:

Також законопроект спрощує порядок кадастрового обліку об'єктів капітального будівництва, звернених у власність республіки.

Крім цього, законопроектом встановлено додаткові випадки, при яких можливе відчуження власності земельних часток і паїв для розміщення на них значущих для Республіки Крим об'єктів, визначених самопроголошеною Радою міністрів Криму.

Як повідомлялося, 12 листопада самопроголошена Державна рада Республіки Крим націоналізувала "Кримхліб", який входив в український холдинг "Золотий урожай", і лікувально-оздоровчий комплекс "Айвазовське", що належав бізнесмену Сергію Таруті.

У вересні було націоналізовано кримське майно власника "ПриватБанку" Ігоря Коломойського.

Раніше у власність окупантів перейшли "Чорноморнафтогаз", все державне майно України: залізниця, 141 аграрне підприємство, 109 санаторіїв та ін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!