"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін зробив бізнес-омбудсменом колишнього єврокомісара Шемету

Середа, 10 грудня 2014, 20:01

Кабінет міністрів затвердив на посаді бізнес-омбудсмена, який представляє інтереси ділових кіл України і ділових кіл, що працюють в Україні, колишнього єврокомісара з питань оподаткування, митних питань, статистики, аудиту і боротьби з шахрайством Альгірдаса Шемету.

Про це йдеться в повідомленні Європейського банку реконструкції та розвитку, текст якого має в своєму розпорядженні УНІАН.

"Посада бізнес-омбудсмена є ключовим елементом Ініціативи, узгодженої в Меморандумі про взаєморозуміння між урядом України, міжнародними організаціями: ЄБРР, Організацією економічного співробітництва і розвитку і кількома українськими бізнес-асоціаціями", - говориться в повідомленні.

"На посаду бізнес-омбудсмена керівний орган Ініціативи одностайно висунув, а Кабінет міністрів затвердив колишнього комісара ЄС з питань оподаткування, митних питань, статистики, аудиту і боротьби з шахрайством Альгірдаса Шемету", - повідомляє ЄБРР.

Реклама:

Коментуючи своє призначення, Шемета наголосив, що своїм головним завданням він бачить ефективну боротьбу з корупцією.

"Я глибоко переконаний, що, погоджуючись на цю дуже складну роботу, я внесу позитивний і практичний вклад в поліпшення ділового клімату, боротьбу проти корупції і розповсюдження передової міжнародної практики в Україні", - цитує Шемету ЄБРР.

У банку наголосили, що інститут бізнес-омбудсмена дасть змогу підприємствам подавати претензії з приводу несправедливого ставлення і корупції.

"Офіс бізнес-омбудсмена аналізуватиме такі претензії. У разі, якщо він дійде висновку, що твердження про неправомочні дії обґрунтовані, він зможе звернутися з вимогою про проведення додаткових розслідувань відповідними органами і забезпечити розгляд цих скарг державними органами", - відзначили в ЄБРР.

Як зазначається, бізнес-омбудсмен періодично звітуватиме перед громадськістю і бізнес-співтовариством про досягнення в боротьбі з корупцією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!