Передбачені для Луганщини 198 мільйонів субвенцій підуть в 5 інших областей

Понеділок, 1 грудня 2014, 16:34

Кабінет міністрів перерозподілив 198,7 млн гривень субвенцій з державного бюджету Луганської області на здійснення соціальних виплат у 5 інших областях.

Про це сказано в постанові №657 від 22 жовтня.

Відповідно до нього, уряд зменшив обсяг субвенцій з державного бюджету Луганської області на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам і тимчасової державної допомоги дітям.

Субвенції з цієї статті були збільшені в Дніпропетровській області на 22,185 млн гривень, Закарпатської - 39,496 млн гривень і Київської - 66,650 млн гривень.

Реклама:

Також субвенції були збільшені Рівненській області на 53,110 млн гривень, Черкаській - на 17,275 млн гривень.

Крім того, Кабмін зменшив на 2,579 млрд гривень субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на надання пільг і житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання й водовідведення, квартирної плати, вивезення побутового сміття, виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам і тимчасової державної допомоги дітям.

Також були зменшені субвенції на надання пільг і житлових субсидій населенню на придбання твердого й рідкого грубного побутового палива й скрапленого газу, а також за статтею 3511090 "Державні капітальні видатки, які розподіляються Кабінетом Міністрів".

Ці кошти були спрямовані на програму 3511060 "Додаткові дотації з державного бюджету місцевим бюджетам" у частині додаткової дотації з держбюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів.

Як повідомлялося, 5 листопада Кабмін затвердив тимчасовий порядок фінансування бюджетних установ і здійснення соцвиплат у Донецькій і Луганській областях.

Кабмін установив можливість здійснення соціальних виплат для вимушених переселенців з території анексованого Росією Криму й зони проведення антитерористичної операції виключно в разі їх взяття на облік до 31 грудня.

Як раніше повідомлялося, жителям які проживають в зоні АТО перестали нараховувати пенсії та інші соцвиплати.

Мова йде про постанову Кабміну №575, яка регламентує припинення виплат в зоні АТО.

В "Блоці Петра Порошенка" допускають, що рішення про заморожування соцвиплат на непідконтрольних владі територіях може бути відкориговане.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: