Банк Януковича вимагає від "Чорноморнафтогазу" 156 мільйонів

Понеділок, 1 грудня 2014, 09:10

ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку" подало судовий позов про стягнення з ПАТ "ДАТ "Чорноморнафтогаз" 144,9 мільйона гривень.

Про це свідчить ухвала Господарського суду Київської області, пишуть "Наші гроші".

Банк Олександра Януковича подав позов 29 серпня з вимогою стягнення заборгованості. Однак відповідач не з’явився на засідання. Згодом банк збільшив свої вимоги до 156,13 млн гривень, оскільки відповідач не проводив погашення заборгованості.

Зрештою суд призначив колегіальний розгляд справи на 13 грудня.

Реклама:

Які саме кошти вимагає ВБР у судових документах наразі не повідомляється.

Відомо, що "Чорноморнафтогаз" у липні 2013 року позичив у "Всеукраїнського банку розвитку" 150 млн гривень для придбання матеріалів, сировини, обладнання, оплати виконаних робіт та послуг, кредиторської заборгованості, виплати заробітної плати, сплати податків та інших обов’язкових зборів, рефінансування кредитної заборгованості.

У лютому президент України Віктор Янукович та його сини втікли до Росії, а територію Криму анексувала Російська Федерація. Все майно державного "Чорноморнафтогазу" було "націоналізовано" самопроголошеною владою півострова.

Вже після подачі позову до "Чорноморнафтогазу" Нацбанк України відніс ВБР до категорії проблемних "у зв’язку із застосуванням Радою Європейського Союзу санкцій до єдиного акціонера ПАТ "ВБР" - Януковича Олександра Вікторовича, зокрема щодо замороження активів".

Як зазначають у Нацбанку, регулятор встановив строки для вжиття ПАТ "ВБР" заходів щодо приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства, однак плани, надані керівництвом банку, "не передбачали заходів щодо приведення діяльності ПАТ "ВБР" у відповідність до вимог законодавства".

Нагадаємо, 27 листопада правління Нацбанку визнало ВБР неплатоспроможним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: