Окупанти експортують кримське зерно в країни Близького Сходу

П'ятниця, 7 листопада 2014, 15:41

Крим через морські порти експортує зерно в країни Близького Сходу.

Про це повідомив в ефірі кримського бюро радіо "Голос Росії" заступник керівника управління Россільгоспнагляду по Республіці Крим і Севастополю Юрій Епан, передає "РИА Новости".

"Морські порти, які на сьогоднішній момент повинні виконувати основну функцію по завезенню продукції з інших країн, поки працюють більше на вивезення. В основному вивозяться продукти нашого кримського виробництва - це продовольче, фуражне зерно в Саудівську Аравію, Ірак і так далі", - сказав Епан.

Він підкреслив, що на сьогоднішній день основний приплив продуктів харчування здійснюється з боку України і через поромну переправу з території материкової частини Росії. При цьому обсяг завезення продукції з інших країн до Криму невеликий.

Реклама:

"Трошки Туреччина завозить цитрусових, помідор, рослинну продукцію, але цей обсяг маленький. Я думаю, що це пов'язано насамперед з тими ж санкціями, які накладені безпосередньо країнами Євросоюзу на Російську Федерацію", - підкреслив Епан.

На його думку, рано чи пізно Україні доведеться визнати Крим частиною Росії, тому вантажопотоки з інших країн будуть збільшуватися.

За даними на початок жовтня, в Криму було зібрано більше 1,1 мільйона тонн зернових та зернобобових, включаючи кукурудзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!