ОПЕК скоротить видобуток, якщо ціна на нафту впаде до 70 доларів

П'ятниця, 7 листопада 2014, 12:45

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), ймовірно, знизить стелю видобутку, якщо ціна на неї впаде до 70 доларів за барель.

Про це пише ТАСС з посиланням на Тhe Wall Street Journal.

"Якщо ціна на нафту знизиться до 70 доларів за барель, в ОПЕК почнеться паніка. Ми звикли жити з ціною в 100 доларів за барель", - заявив виданню представник організації.

27 листопада в Відні пройде зустріч ОПЕК на міністерському рівні. Поки членам організації не вдалося виробити скоординовану відповідь на 25% -ве падіння світових цін на нафту з літа цього року.

Реклама:

Як зазначає The Wall Street Journal, якщо вартість нафти впаде до 70 доларів за барель, це зробить серйозний тиск на бюджети деяких членів ОПЕК.

Приміром, Венесуелі для підтримки збалансованого бюджету наступного року, за оцінками Deutsche Bank, необхідно, щоб ціна на нафту становила порядку 117,5 доларів за барель.

Вартість контрактів на поставки суміші Brent (що складається з нафти, видобутої з різних свердловин на шельфі Північного моря) на лондонській Міжконтинентальній біржі ф'ючерсних угод становить зараз приблизно 83 долари за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: