"Газпром" виставив рахунок Україні за поставки газу у листопаді

П'ятниця, 7 листопада 2014, 10:29

Міненерго РФ в найближчі дні очікує отримання передоплати від "Нафтогазу" за поставки газу в листопаді-грудні поточного року.

Про це повідомив у п'ятницю міністр енергетики РФ Олександр Новак, пише "Прайм".

"Очікуємо в найближчі дні, так як українська сторона погасила перший транш заборгованості 1,45 млрд доларів. Гроші ці 5 листопада отримав "Газпром". Він виставив рахунок на листопад місяць за ціною, яка була сформована з урахуванням знижки, тобто по 378 доларів (за 1 тис кубометрів). Тому зараз, отримавши цей рахунок, українська сторона повинна буде внести передоплату в найближчі дні (за поставку газу) в обсязі необхідних потреб України на листопад. Рахунок сформований на 2 млрд кубометрів", - сказав Новак.

Нагадаємо, 5 листопада у російському "Газпромі" підтвердили одержання від НАК "Нафтогаз України" першого траншу оплати за поставлений газ у розмірі 1,45 млрд доларів.

Реклама:

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 4 листопада дозволив НАК "Нафтогаз України" використовувати зарезервовані на рахунку в Нацбанку 3,1 млрд дол. для проведення розрахунків з російським газовим монополістом - компанією "Газпром".

30 жовтня представники України, Росії та Єврокомісії підписали документи, які дозволять вирішити проблему дефіциту поставок газу Києву для проходження опалювального сезону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!